Wethouder Van Tongeren opent eerste wijkpunt Rechtstreex Den Haag

Het wijkpuntn is gevestigt in ANNA&Co, de huiskamer van SOZA. Elke week worden de bestellingen van de klanten klaargemaakt. Op woensdag halen de mensen uit de wijk hun verse lokale producten op, die zij via de website hebben uitgezocht. Op deze manier werkt Rechtstreex aan een transparante, lokale en duurzame voedselketen.

Rechtstreex oprichter en Hagenaar Maarten Bouten vertelde: “We werken al sinds 2013 in Rotterdam aan een transparante lokale voedselketen. Elke week overhandigen 40 wijkchefs meer dan 1100 bestellingen aan onze klanten. Vorige jaar was Leidschendam het eerste punt in Haaglanden en nu is het Wijkpunt Bezuidenhout het eerste in Den Haag. Stap voor stap verkennen we meerdere Haagse wijken en zoeken we samenwerking met partners, die ook werken aan verandering van de voedselketen.”

Meer info of eten bestellen kan via deze link

MEER PERSBERICHTEN

06
mei

De virtuele publieksbijeenkomst van AnnA staat online

Op dinsdag 21 april zijn onder leiding van presentator Job Boot de nieuwe plannen voor de ontwikkeling van AnnA, de vernieuwing van het noordelijk deel van het Stationsgebied Den Haag Laan van NOI, gepresenteerd. U kunt de virtuele presentatie hier terugkijken.

28
apr

Rechtstreex en Humanity Cab slaan handen ineen

Humanity Cab – een Haags fietstaxibedrijf gerund door Eritrese statushouders - gaat de komende weken bestellingen van Rechtstreex aan huis bezorgen . Elke donderdagochtend fietst een chauffeur langs mensen voor wie het door de coronacrisis niet veilig is om de boodschappen af te halen in het wijkpunt Bezuidenhout. Mark van Duijn, wijkchef van afhaalpunt Bezuidenhout: ‘Ik ben blij dat we op deze manier onze producten ook bij meer kwetsbare klanten kunnen krijgen’.

08
apr

Inschrijven virtuele publieksbijeenkomst AnnA april 2020

Op dinsdag 21 april 2020 lichten MRP Development en VORM Ontwikkeling in een virtuele participatiebijeenkomst het nieuwe plan AnnA en de planaanpassingen die zijn gedaan toe. U kunt zich nu aanmelden voor deze bijeenkomst. Wij stellen uw inbreng zeer op prijs.