OVER SOZA

Het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is ontworpen door Herman Hertzberger volgens de principes van het structuralisme. Structuralisme kenmerkt zich vaak door een geometrische structuur, samengesteld uit vaak kleine eenheden gerelateerd aan de menselijke maat. Het is een architectuur van ontmoeting en vervlechting. Dit gedachtegoed is dan ook een uitgangspunt geweest bij het plaatsen van personen, functies en organisaties: het stimuleren van ontmoeten en meervoudig gebruik van de plek komt overal terug.

Scroll
SoZa

faciliteiten

SoZa heeft veel meer te bieden dan alleen huurruimte. SoZa is een logistiek zeer gunstig gelegen, inspirerende ontmoetingsplek in het hart van het Central Innovation District van Den Haag.

Lunch, koffie & diner

Omdat de Horeca-Academie op de begane grond van SoZa is gevestigd, kunnen wij u de lekkerste koffie van onze barista’s in opleiding serveren. Ook lunch, borrel en diner voor kleine en grote groepen behoren tot de mogelijkheden. Als je meer wil weten, wandel dan sowieso eens binnen bij de inpandige lunchroom PEP.

Meer info

Vergaderen en congres

Naast de lunch en diner gelegenheden heeft SoZa ook een zeer ruim en divers aanbod aan vergader- en congreszalen. Klik op de onderstaande knop om meer te weten te komen over de mogelijkheden die SoZa biedt.

Meer info

Parkeren

Komt u niet met het openbaar vervoer? Geen probleem! Onder SoZa hebben we ruim 200 parkeerplaatsen voor de auto beschikbaar. Ook voor fiets en scooter is er een ruime, overdekte, bewaakte stalling. Een permanente parkeerplek huren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie.

Meer info

Altijd plek, snel en veilig gestald

Je fiets, scooter of motor snel en achter slot en grendel stallen tegenover treinstation Den Haag Laan van NOI? Dat is mogelijk in het gebouw van het voormalige ministerie van Sociale Zaken (Anna van Hannoverstraat). Voor slechts €15,- per maand krijg je 24/7 toegang tot de fietsenstalling met je eigen toegangspas. Heb je interesse in een stallingsplek? Meld je dan aan!

Wie vind je in SoZa?

In SoZa gaan sociaal en zaken hand in hand. Dat zie je terug in de enorme diversiteit in de huurders. Hier een greep uit de organisaties die hun plekje hebben gevonden binnen de muren van SoZa:

Wolk

Wolk is de onzichtbare heupairbag, die ouderen beschermt tegen heupletsel bij een val. Wolk is ontwikkeld met en voor senioren, die merken wat vaker even uit balans te zijn, te struikelen of (bijna) te vallen. De mensen die Wolk dragen geven aan dat zij zich met Wolk extra beschermd voelen. Hierdoor krijgen ze meer vertrouwen en zijn ze meer mobiel.

Meer over Wolk

De Horeca Academie

We zijn een horecaschool waar leerlingen op mbo-niveau diverse opleidingen volgen. Van kok, gastheer of horecaondernemer tot professioneel leidinggeven of het diploma leermeester – het diploma wat nodig is om stagiairs in de horeca te begeleiden. En wil je meer weten over bijvoorbeeld wijn of koffie? Dan kun je je als particulier ook inschrijven voor onze barista- of verrijk-je-wijnkennis cursus.

Meer over de Horeca Academie

Meraki

Meraki bemiddelt vluchtelingen met een verblijfsvergunning naar werk. De meeste vluchtelingen willen wel werken, maar in de praktijk is het vaak lastig om een passende baan te vinden. Omdat ze geen Nederlands diploma hebben, of omdat ze niet voldoende Nederlands spreken. Ook van bedrijven vraagt het vaak creativiteit om een vluchteling aan te nemen. Wij doen eigenlijk precies wat een normaal uitzendbureau ook doet, maar dan met wat extra stappen.

RECENTE NIEUWSBERICHTEN

25
sep

Burgemeester van Zanen bezoekt SOZA

Als onderdeel van de bewonerstoer aan Haagse Hout bracht burgemeester van Zanen een bezoek aan SOZA. Hij ging daar in gesprek met bewoners en ondernemers die samen lieten zien dat het SOZA concept van co-workin g & co-living werkt. Een bijzondere ontmoeting met een betrokken, toegankelijke en vrolijke burgemeester.

11
sep

SOZA viert Museumnacht met SOZA Sessies

Op 10 oktober viert SOZA Museumnacht met SOZA Sessies. Ga mee op deze muzikale ontdekkingsreis door het gebouw en laat je verrassen door de ultieme muzikale trip met in de hoofdrol gevestigde Haagse musici, jong talent en musici die heuvels en dalen hebben doorkruist op de vlucht voor oorlog en geweld. Samen vertellen zij het verhaal van onze stad. Tijdens de ontdekkingsreis trek je in kleine groepjes onder begeleiding van twee gidsen door het pand en wordt je ondergedompeld in de wondere werelden die huizen in het SOZA gebouw.

06
mei

De virtuele publieksbijeenkomst van AnnA staat online

Op dinsdag 21 april zijn onder leiding van presentator Job Boot de nieuwe plannen voor de ontwikkeling van AnnA, de vernieuwing van het noordelijk deel van het Stationsgebied Den Haag Laan van NOI, gepresenteerd. U kunt de virtuele presentatie hier terugkijken.

SOZA OP SOCIAL MEDIA