Wethouder Van Tongeren opent eerste wijkpunt Rechtstreex Den Haag

Het wijkpuntn is gevestigt in ANNA&Co, de huiskamer van SOZA. Elke week worden de bestellingen van de klanten klaargemaakt. Op woensdag halen de mensen uit de wijk hun verse lokale producten op, die zij via de website hebben uitgezocht. Op deze manier werkt Rechtstreex aan een transparante, lokale en duurzame voedselketen.

Rechtstreex oprichter en Hagenaar Maarten Bouten vertelde: “We werken al sinds 2013 in Rotterdam aan een transparante lokale voedselketen. Elke week overhandigen 40 wijkchefs meer dan 1100 bestellingen aan onze klanten. Vorige jaar was Leidschendam het eerste punt in Haaglanden en nu is het Wijkpunt Bezuidenhout het eerste in Den Haag. Stap voor stap verkennen we meerdere Haagse wijken en zoeken we samenwerking met partners, die ook werken aan verandering van de voedselketen.”

Meer info of eten bestellen kan via deze link

MEER PERSBERICHTEN

28
mrt

Uitnodiging virtuele publieksbijeenkomst AnnA

Op 21 april vindt een virtuele publieksbijeenkomst plaats voor nieuwbouwproject AnnA. Tijdens deze bijeenkomst zullen MRP Development en VORM het nieuwe plan AnnA toelichten en publiek meenemen in de planaanpassingen die zijn gedaan.

08
apr

Levendige stadsentree waar 4.500 mensen wonen en werken

MRP Development en VORM Ontwikkeling hebben met Rijnboutt Architectuur en Stedenbouw een schetsontwerp gemaakt voor de vernieuwing van het noordelijk deel van het Stationsgebied Den Haag Laan van NOI.

21
feb

SOZA viert Haagse Vrouwendag met expo Women of SOZA

Van 2 tot en met 8 maart viert Den Haag Internationale Vrouwendag. Overal in de stad zijn vieringen en activiteiten. De EXPO Women of SOZA maakt onderdeel uit van de Haagse viering en is te zien in het Atrium van het Stadhuis. Esther Geradts, programmamaker van SOZA: 'Women of SOZA viert de vrouwen die in SOZA wonen en werken en het gebouw en de stad Den Haag wijsheid, vrolijkheid en kracht geven. Het idee is elkaar te omarmen en onze krachten te bundelen, zodat we onze eigen dromen en die voor stad dichterbij brengen'.